share_log

YOFC a China Mobile Představují První 800G Přenosovou Síť Z Vláken S Dutým Jádrem Na Světě

YOFC a China Mobile Představují První 800G Přenosovou Síť Z Vláken S Dutým Jádrem Na Světě

長飛光纖光纜和中國移動推出世界上第一個具有800G光纖芯的傳輸網絡。
PR Newswire ·  06/17 23:34

WU-CHAN, Čína, 17. června 2024 /PRNewswire/ -- Společnost Yangtze Optical Fibre and Cable Joint Stock Limited Company (YOFC) ve spolupráci s China Mobile představila 6. června historicky první pokusnou 800G síť z dutého vlákna v oblasti měst Šen-čen a Tung-kuan v provincii Kuang-tung. Tato novinka představuje významný milník ve vývoji telekomunikační infrastruktury, který posouvá hranice tradiční technologie optických vláken.

長飛光纖光纜股份有限公司(YOFC)與中國移動合作,在廣東省深圳和東莞的城市地區於6月6日首次公開展示了歷史上第一臺800G空心光纖試驗網絡。這一新技術是通信設施發展的重要里程碑,它推動了光纖傳輸技術傳統界限的突破。

Společnost YOFC se na testovací síti podílela komplexní sadou řešení speciálně navržených pro dutá optická vlákna, včetně zajištění kabelů, základních spojovacích služeb a adaptérů pro integraci s jednovidovými vlákny. Projekt se také úspěšně vypořádal s několika technickými výzvami, které jsou u komplexních instalací běžné. Jednalo se mj. o minimalizaci rizik pro životní prostředí a zajištění odolnosti infrastruktury při pokládce a spojování vláken s ohledem na zaplavení potrubí či zvládání nadměrné vlhkosti a rovněž nutnost precizního spojování ve venkovním prostředí. Toto úsilí mělo zásadní význam pro možnost podrobného vyhodnocení funkčnosti vláken v reálných provozních podmínkách.

YOFC利用專門設計的一套空心光纖解決方案參加了測試。這個方案具備了提供光纜、基礎連接服務以及空心光纖適配器的綜合性功能,便於與單模光纖進行整合。該項目成功應對了常見的複雜安裝中的一些技術問題,如在考慮到管道水淹或高溼度環境條件下確保光纖傳輸質量、在戶外環境下進行精準連接等。這是開發可以在實際應用環境下測試空心光纖功能的重要性能。

Klíčové výkonnostní ukazatele zjištěné v rámci dvacetikilometrového testovacího spojení - jako jsou ztráty při splétání jednotlivých dutých vláken, napojení dutých vláken na vlákna s plným jádrem a zeslabení po instalaci - byly porovnány s hlavními světovými standardy. Kromě toho zde bylo instalováno zařízení pro jednovlnný optický přenos rychlostí 800 Gb/s, které dosáhlo obousměrného testovacího přenosu na dlouhé vzdálenosti s propustností 128 Tb/s přes vlákna s dutým jádrem. Projekt tak ověřil nejen praktické využití těchto vláken ve složitých a náročných síťových prostředích, ale posloužil také jako zásadní důkaz škálovatelnosti a průmyslové použitelnosti technologií využívajících vlákna s dutým jádrem.

通過20公里的測試線,測試了關鍵的傳輸性能指標——如空心光纖編織損耗和空心光纖與標準光纖的連接等,並將其與全球主流標準進行了比較。此外,爲了測試光纖的可行性,這裏結合了單波長800 Gb/s的光傳輸設備,該設備具有128 Tb/s的雙向傳輸能力,經過實際測試證明了光纖技術可以在複雜和苛刻的網絡環境下應用,同時還提供了支持技術規模和工業化應用的基本證據。

Neustálý pokrok v oblasti umělé inteligence pomáhá dosahovat nových technologických úspěchů v celém odvětví. Dutá vlákna využívají inovativní mechanismus vedení skrze vzduch, čímž překonávají výkonnostní omezení spojená s tradičními vlákny s plným jádrem, a to jak z hlediska kapacity, tak i latence. Tato technologie proto nabízí výrazné zdokonalení infrastruktur pro přenos dat, jako jsou páteřní sítě internetu a datová centra, přičemž se očekává, že rostoucí požadavky na přenos dat bude splňovat i v následujících 20 letech a déle.

不斷進步的人工智能技術幫助在整個行業中取得新的技術成果。空心光纖採用創新的空氣引導機制,克服了傳統光纖在傳輸能力和延遲方面的侷限性。這項技術因此爲數據傳輸基礎設施(如網絡互連和數據中心)提供了重要改進,預計未來20年甚至更久的時間內,該技術仍可滿足越來越多的數據傳輸需求。

Společnost YOFC hodlá vývoj a výrobu technologií dutých vláken příští generace dále rozvíjet. Ve spolupráci s průmyslovými spojenci usiluje YOFC o podporu inovací, urychlení komerčního využití nových vláken a zvýšení výkonnosti optických sítí, což vytvoří pevný základ pro infrastrukturu optických vláken nezbytnou pro inteligentnější svět.

YOFC將進一步發展爲空心光纖技術的研發和生產工作。公司將與行業合作伙伴一起努力提高創新、加速新光纖的商業應用,並提高光學網絡的性能,從而爲光纖基礎設施打下堅實的基礎,以應對日益智能化的世界。

譯文內容由第三人軟體翻譯。


以上內容僅用作資訊或教育之目的,不構成與富途相關的任何投資建議。富途竭力但無法保證上述全部內容的真實性、準確性和原創性。
    搶先評論