share_log

Spoločnosť Shanghai Electric Vydáva Správu ESG, V Ktorej Zdôrazňuje Úspechy V Oblasti Udržateľného Rozvoja V Roku 2023

PR Newswire ·  Apr 30 02:11
  • Spotreba štandardného uhlia sa zníži o 3 234 ton a emisie CO2 o 8 409 ton. Spotreba vody sa znížila o 40 %.
  • Investície spoločnosti do ochrany životného prostredia sa zvýšili na 70 miliónov RMB.
  • Spoločnosť Shanghai Electric je naďalej lídrom v oblasti zelených technológií a dosiahla viaceré prelomové výsledky v oblasti nízkouhlíkových technologických inovácií, pričom investície do výskumu a vývoja dosiahli päťročné rekordné maximum.

ŠANGHAJ, 29. apríla 2024 /PRNewswire/ -- Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) oznámila, že zverejnila vydanie svojej správy o životnom prostredí, sociálnych aspektoch a riadení za rok 2023, v ktorej poukazuje na svoje najnovšie snahy o dosiahnutie trvalej udržateľnosti v rámci podnikových činností počas celého roka. Najnovšia správa, ôsma od prvej, ktorá bola vydaná v roku 2016, ponúka prehľad technologických míľnikov spoločnosti Shanghai Electric v jej troch hlavných oblastiach podnikania – energetické zariadenia, priemyselné zariadenia a integrované služby – prostredníctvom ktorých spoločnosť pomáha uľahčiť ekologickú, nízkouhlíkovú transformáciu v krajinách, ako sú Čína, Pakistan a Spojené arabské emiráty.

Shanghai Electric Launched 2024 Ramadan Donation Campaign, Providing Rice, Flour, Cocking Oil, and Chickpeas, along with Other Daily Necessities to Villagers Celebrating Eid al-Fitr.
Shanghai_Electric

„V spoločnosti Shanghai Electric uprednostňujeme inovácie v oblasti zelených technológií, urýchľujeme rozvoj nízkouhlíkových technológií a zároveň sa zameriavame na ekologické investície v rámci nášho úsilia o posilnenie našej úlohy pri riešení globálnych klimatických problémov. V minulom roku sme rozšírili spoluprácu na ekologických projektoch v oblasti dopravy, energetiky a infraštruktúry, čím sme pomohli podporiť hospodársky rast s minimálnym vplyvom na životné prostredie. V roku 2023 spoločnosť Shanghai Electric pokračovala v aktivitách na podporu Agendy 2030 OSN pre udržateľný rozvoj, podporovala medzinárodnú výmenu informácií o klimatickej kríze prostredníctvom podpory COP28 a účinne prispievala k dekarbonizácii," povedal Wu Lei, predseda predstavenstva spoločnosti Shanghai Electric.

Významný pokrok smerom k udržateľnosti vďaka technickým inováciám

V uplynulom roku spoločnosť Shanghai Electric zvýšila investície do vývoja nových technológií a produktov na podporu dekarbonizácie a globálnej ochrany klímy. V roku 2023 dosiahli výdavky spoločnosti na výskum a vývoj (R&D) 5,381 miliardy RMB, čo je najviac za posledných päť rokov. Najnovší podnik spoločnosti Shanghai Electric v oblasti technológie heterojunction (HJT) a bifaciálnych modulov typu N posilnil jej portfólio solárnych produktov, pričom podiel investícií do výskumu a vývoja sa zvýšil na 33,5 %. Uvedenie radu nových produktov v roku 2023, medzi ktoré patrí 16 MW veterná turbína na mori poháňaná platformou Poseidon, 500kW kontajnerový vanádový systém na skladovanie energie v kvapalnom toku a alkalický elektrolyzér s kapacitou 2000Nm3/H, ďalej posilnilo technologickú zdatnosť spoločnosti Shanghai Electric. Vďaka úsiliu v oblasti výskumu a vývoja získala spoločnosť 2 931 patentov.

„Rok 2023 bol pre spoločnosť Shanghai Electric rokom inovácií. Veríme, že technológia je hlavnou výrobnou silou, ktorá poháňa naše podnikanie vpred, preto posilňujeme svoju pozíciu v odvetví zelenej energie a zameriavame sa na vývoj energetických zariadení, priemyselných zariadení a integrovaných služieb na podporu priemyselnej transformácie a modernizácie," povedal Liu Ping, prezident spoločnosti Shanghai Electric.

V roku 2023 spoločnosť Shanghai Electric využila svoje strategické výhody a odborné znalosti v odvetví, aby poskytla ekologické riešenia pre viac energetických a priemyselných spoločností, čím prispela k nízkouhlíkovej ekologickej transformácii a rozvoju. Spoločnosť Shanghai Electric sa podieľala na výstavbe prvej jadrovej elektrárne štvrtej generácie na svete a ultrasuperkritickej jednotky s dvojitým ohrevom uhlia, ktorá obnovuje svetový rekord v nízkej spotrebe uhlia. Okrem toho bol v tomto roku dokončený prelomový projekt spoločnosti Shanghai Electric, prvý plávajúci projekt integrácie veterných elektrární na svete, ktorého riešenia umožňujú ekologickú transformáciu pre Čínu, Spojené arabské emiráty, Pakistan, Srbsko, Malajziu, Spojené kráľovstvo, Uzbekistan a ďalšie krajiny.

Rozmanité profesijné cesty umožňujú rozvoj kariéry zamestnancov

Spoločnosť Shanghai Electric neustále zlepšuje možnosti vzdelávania a kariérneho postupu pre svojich zamestnancov a poskytuje im programy zvyšovania a preškoľovania kvalifikácie. Spoločnosť podporuje kultúru inkluzívnosti, čím zabezpečuje neustály rast a prispôsobivosť svojich zamestnancov v rýchlo sa meniacom globálnom prostredí. V roku 2023 spoločnosť zorganizovala semináre a vzdelávacie programy pre manažérskych a technických pracovníkov stredného veku a mladých pracovníkov, vydala bielu knihu o riadení ochrany zdravia pri práci, prijala opatrenia na posilnenie povedomia o bezpečnosti na pracovisku a zorganizovala celý rad aktivít zameraných na obohatenie skúseností zamestnancov a zlepšenie ich zamestnateľnosti.

Podpora rozvoja komunity a zlepšenie miestnych životných podmienok

V roku 2023 spoločnosť Shanghai Electric investovala 30,433 miliardy RMB do podpory výstavby na vidieku v Číne, pričom dary spoločnosti a jej dcérskych spoločností na zlepšenie miestnej infraštruktúry a živobytia dosiahli 5,088 milióna RMB. V Dubaji spoločnosť Shanghai Electric spolupracovala s miestnymi komunitami na vývoji systému riadenia BOZP (zdravie, bezpečnosť a životné prostredie) s cieľom zlepšiť ekologické prostredie a biodiverzitu v oblastiach v blízkosti solárneho parku Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Pre komunity v blízkosti integrovanej uhoľnej bane a energetického projektu Thar v Pakistane, ktoré postihli prírodné katastrofy, poskytla spoločnosť Shanghai Electric klimatizačné zariadenia a počítače a postavila nemocnicu s rozlohou 10 000 metrov štvorcových, ktorú miestni obyvatelia nazývajú „mobilná nemocnica". Počas sviatku Íd al-Fitr 2024 spoločnosť Shanghai Electric darovala potraviny a zeleninu aj susedným dedinám v rámci svojej iniciatívy na prepojenie miestnych komunít a podporu multikulturalizmu.

Viac informácií o správe nájdete na stránke

Video:
Logo:

The above content is for informational or educational purposes only and does not constitute any investment advice related to Futu. Although we strive to ensure the truthfulness, accuracy, and originality of all such content, we cannot guarantee it.
    Write a comment