share_log

CGTN: Siova Inspekce V Chuna-nu Upozorňuje Na Novou Kvalitu Výrobních Sil Přizpůsobenou Místním Podmínkám

PR Newswire ·  Mar 20 23:39

PEKING, 20. března 2024 /PRNewswire/ -- Čínský prezident Si Ťin-pching v pondělí navštívil Čchang-ša, hlavní město středočínské provincie Chu-nan.

Během inspekce se Si, který je zároveň generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny, seznámil s místními snahami o urychlení rozvoje nových kvalitních výrobních sil a podporu otevírání se vysokým normám.

Nová kvalita výrobních sil přizpůsobená místním podmínkám

Předpokládá se, že inspekční cesta po provincii Chu-nan je prvním Siovým praktickým návodem, jak urychlit rozvoj nových kvalitních výrobních sil podle místních podmínek.

V Čchang-ša navštívil společnost BASF Shanshan Battery Materials Co., Ltd., společný podnik vytvořený německým podnikem BASF a čínskou společností Shanshan v roce 2021.

Společnost je předním světovým dodavatelem materiálů pro lithiové baterie a její výrobky se široce používají v oborech špičkových technologií, včetně elektrických vozidel a velkých elektráren pro ukládání energie.

Si přijel do Chu-nanu po výročních zasedáních Všečínského shromáždění lidových zástupců, nejvyššího čínského zákonodárného orgánu, a Čínské lidové politické poradní konference, nejvyššího politického poradního orgánu země, která se konala začátkem března, a během nichž při jednání s poslanci Všečínského shromáždění lidových zástupců z delegace provincie Ťiang-su zdůraznil význam urychlení rozvoje nových kvalitních výrobních sil přizpůsobených místním podmínkám.

Během jednání vyzval obce, aby zohlednily vlastní zdroje, průmyslovou základnu a podmínky vědeckého výzkumu a selektivně podporovaly rozvoj nových průmyslových odvětví, nových modelů a nových hnacích sil růstu. Vyzval je také, aby využívaly nové technologie k transformaci a modernizaci tradičních průmyslových odvětví na špičková, inteligentní a ekologická odvětví.

Otevírání na vysoké úrovni

Jedná se o Siovu čtvrtou inspekční cestu po provincii Chu-nan. Jeho čtyři cesty do této provincie se shodují s důležitými okamžiky v úsilí o obnovu země.

V letošním roce si připomínáme 75. výročí založení Čínské lidové republiky a pro zemi je rozhodující realizovat cíle a úkoly 14. pětiletého plánu (2021-2025).

Rozšiřování otevírání se vysokým standardům označili čínští představitelé za prioritu ekonomické práce v roce 2024 a zdůraznili ji v letošní zprávě o práci vlády.

Provincie Chu-nan je významnou hospodářskou provincií ve střední Číně a její celkový hospodářský výkon loni poprvé překročil pět bilionů jüanů (0,69 bilionu USD).

Během návštěvy společnosti BASF Shanshan Battery Materials Co., Ltd. se Si také seznámil s úsilím o podporu otvírání vysokých standardů.

Provincie Chu-nan se snaží stát klíčovou oblastí reforem a otevírání v centrální Číně, neboť Si vyzval provincii k hluboké integraci do iniciativy Nová hedvábná stezka a k urychlení inovativního rozvoje zahraničního obchodu.

The above content is for informational or educational purposes only and does not constitute any investment advice related to Futu. Although we strive to ensure the truthfulness, accuracy, and originality of all such content, we cannot guarantee it.
    Write a comment